2013. november 12., kedd

Matematika Körverseny Baróton


Sikeresen szerepelt a baróti Gaál Mózes általános iskola és a Baróti Szabó Dávid technikai líceum közös csapata a szombaton, november 9.-én Baróton megrendezett Matematika körverseny negyvenegyedik fordulóján. Nyolc iskola 222 résztvevővel képviseltette magát a megmérettetésen: a brassói Áprily Lajos főgimnázium, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes elméleti líceum, a négyfalusi Zajzoni Rab István elméleti líceum, a segesvári Aurel Moșara általános iskola és Mircea Eliade főgimnázium, a székelykeresztúri Orbán Balázs elméleti líceum.
A versenyzők délelőtt tíz órakor kezdték meg a tételek kidolgozását, az V-VIII osztályosoknak két, a IX-XII osztályosoknak három óra állt rendelkezésükre. Délután kirándulásra került sor, meglátogatták a felsőrákosi külszíni bányát, azután az Erdővidék

Múzeumában a Háromszéki borvizes üvegcímkék és régi idők fürdői című kiállítás valamint a Masztodon lelet megtekintése következett. A Gaál Mózes általános iskola diákjai a következő díjakat szerezték: V. osztályban első díjat kapott Benedek Sámuel, VI. osztályban első helyezést érdemelt Szász Zsolt, harmadik díjban részesült Dragu Emese-Florentina, VII. osztályban második díjas lett Nagy Anita-Enikő, a nyolcadikosok közül második helyezést kapott Borsai Emese. A Baróti Szabód Dávid technikai líceumos diákok eredményei: IX. osztályban első díjat kapott Kádár Attila, X. osztályban második helyezést ért el Ágoston Péter, a XI. osztályosok közül Boga Bíborka bizonyult a legjobbnak, a XII. osztályból dicséretben részesült Soós Ildikó-Csilla.  A Körverseny következő fordulóját májusban fogja megszervezni a székelykeresztúri Orbán Balázs elméleti líceum. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése