2013. október 16., szerda

Negyvenedik Erdővidéki Futóverseny


Szombat délelőtt diákok százai lepték el a baróti iskolai sportpályát a 40. Erdővidéki Kupa futóverseny alkalmával. Máté Sándor sporttanár nyitotta meg a versenyt, bemutatta a meghívottakat, akik az iskola tanárai voltak, Demeter Miklós tanár és tanfelügyelő, Orbán István tanár, Kövér Sándor az első erdővidéki futóversenyek főszervezője, Kodolányi András, Révész Katalin, a Román Olimpiai Akadémia Kovászna megyei fiókjának elnöke, aki háromszor is első helyezést ért el ezen a versenyen. A szabályok ismertetése után bemutatta a tombolán megnyerhető három kerékpárt, beszédét a „Győzzön a jobbik!” felkiáltással zárta.
            A verseny lezajlása után következett a 399 befutó közül a kiemelkedők díjazása. A csapatversenyben holtversenyben második helyezést ért el a bardoci Benkő József általános iskola és az erdőfülei általános iskola, első helyezésben részesült a baróti Gaál Mózes általános iskola csapata. Különdíjban részesült Komporály Viktor vállalkozó, aki 2005 óta támogatja anyagilag a futóversenyt, legalább egy kerékpárral, de idén, a 40. verseny alkalmával három kerékpárt és egyéb kisebb ajándéktárgyakat is felajánlott.
            A Román Olimpiai Akadémia Kovászna Megyei fiókja nevében Révész Katalin külön díjazott. Elismerésben részesült Kolumbán Anna, aki a legfiatalabb résztvevő volt és Égető Hunor, aki a legidősebb a diákok közül, továbbá minden negyvenedik befutó. Díjazta az Open (nyitott) kategória két résztvevőjét, Aczél Attilát és Costea Róbertet; Barta Imre tornatanárt, aki mind a negyven verseny szervezésében részt vett. Méltatta a legtöbb futót toborzó Baróti Szabó Dávid iskolaközpontot és a szintén baróti Gaál Mózes általános iskolát, valamint a legkevesebb sportolót toborzó felsőrákosi és köpeci általános iskolákat valamint Komporály Viktor vállalkozót és a szervezők csoportját.
            Máté Sándor záróbeszédében köszönetet mondott a baróti városi tanácsnak, mely első alkalommal támogatta a rendezvényt, a megyei Sportigazgatóságnak, a Baróti Szabó Dávid iskolaközpont és a Gaál Mózes általános iskola igazgatóságának, munkaközösségének. „Jövőre is lesz Erdővidéki Kupa futóverseny, a hagyományt tovább szeretnénk vinni. Továbbra is lesz Open, vagyis nyitott kategória, szeretnénk minél több jelentkezőt” – fűzte hozzá Máté. A tombolasorsolások után egy, a nyerteseket megörökítő fényképpel zárult a nap.


Bardocz Andrea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése