2015. március 2., hétfő

Körkérdés: Mi a véleményed a Valentin-napról? (Bálint)

Szőcs Lilla - Barót
Én nem igazán tartom lényeges "ünnepnek ".Lehet, hogy egy alkalmat nyújt arra a szerelmeseknek, hogy kicsit felretegyék a többi bajt és dolgot, és egy kicsit többet foglalkozzanak egymással, de ez sajnos ma inkább egyfajta divat, látszat, alkalom hogy panaszkodj ha egyedül vagy, vagy "kiposztold" ha szerelmes.Szerintem ez nem egy kijelölt nap kérdése, nem azért törődünk, vagy lepjük meg a másikat, mert ezt kell ma tennünk, hanem szeretetből, szerelemből.

Bálint Noémi - Barót
Szerintem ez egy tökéletes alkalom a szerelmesek számára egy különleges nap eltöltésére és egymás megajándékozására. Ezen a napon elfelejtődik minden veszekedés, a másik fél minden hibája. A lényeg az együttlétre kerül.

Fűrész Réka – Barót
A véleményem a Velntin-Napról az, hogy az a szerelmesek közt különlegesebb nap, mint a többi, sokkal romantikusabbak az esték, ha párunkkal töltjük, nem sima hétköznapias dolog, hanem érződik, hogy ez a szerelmesek napja és az ajándék, amivel meglepik egymást, vagy a meglepetések, azok is olyan romantikusak és értékelhetőek. És ha nincs párunk, akkor ezen a napon könnyebb elmondani egy srácnak vagy lánynak, hogy mit érzünk iránta.

Nyikó Anetta - Székelyszáldobos
Szerintem a Valentin-nap azért fontos, hogy megelőzze az emberekben a szerelem "berozsdásodását". Ha van egy ilyen ún. ünnep, amelyben a szerelep kerül előtérbe, akkor mindenki egy picivel jobban odafigyel a párjára. Ellenben tény, hogy nem csak ezen a napon kéne odafigyeljünk a másikra, és éreztessük a szeretetünket vele, hanem nap, mint nap. Azonban a mai emberek többségének a Valentin-nap egy túljátszott szerepünnep lett, ahol az a lényeg, hogy mivel tudunk felvágni az ismerőseink előtt...

Varga Levente – Erdőfüle


A globalizáció felesleges velejárójának látom, amely erőszakosan behurcolódott a hagyományos ünnepeink közé. Ha két ember szereti egymást nincs szüksége egy meghatározott napra ennek kimutatásához, ezért felszínesnek és képmutatásnak tartom, mint megannyi angolszász kultúrából átvett szokást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése