2015. január 26., hétfő

Éjféltájt

Múlt szombaton, december 13-án került bemutatásra az Alterego amatőr színjátszó csoport második, Éjféltájt című előadása a baróti Művelődési Ház nagytermében. A múlt májusban alakult csoport először tavaly novemberben mutatkozott meg a közönség előtt, Lámpaoltás című előadásukkal. „A Lámpaoltás című darabot az alternatív képszínház műfajába sorolták be. Az előadás, amely a fogyatékkal élők életére, annak nehézségeire és örömeire próbálta felhívni a figyelmet, a Laura Ház tízéves évfordulójára készült”. Azóta töretlenül dolgoztak és ezúttal megszólaltak a szereplők.
Az egyjelenetes komédia helyszíne egy temető volt, 13-án éjfél körül, amire a cím is utal. A darab feldolgoz és bemutat több modern, az elszigeteltség okán megjelenő betegséggel és egyéb következményekkel küzdő fiatalt. Láthattunk alkoholistát, hajléktalant, depresszióst, pénzsóvárt, piromániást, drogost, hívőt (aki túlzásba vitte az éjjeli imádkozást) stb. Egyenként ismerhettük meg a karakterek háttértörténetét és, ahogy arra számítani lehetett, a végén mind összegyűltek a különös helyszínen, ahol addig felváltva jelentek meg,és rájöttek, legyen bármi probléma, együtt mindig jobb, és a megoldás is könnyebben jön. Az amatőr színészeknek sikerült a karakterek bőrébe bújni és ezáltal hihetővé tenni a történetet.
Az előadásra népes közönség volt kíváncsi, fiatalok, idősebbek egyaránt érdeklődőek voltak.

Szereplők: Bardocz Éva, Buda Klaudia, Fodor László, Kolcza Rebeka, Mihók M. Anita, Szász Apolka, Szász Boglárka, Szőcs Lilla. A hang- és fénytechnikáért felelős: Bogyor Attila. Rendezők: Cristian Andrea és Farkas Boglárka. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése